دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوهای به دلیل عطر و طعمی که دارند، بسیار خوشطعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند. تیرامیسو نوعی دسر ایتالیایی است که در آن از ترکیب نوعی بیسکوییت خیس خورده با قهوه همراه با خامه استفاده میشود.
تیرامیسو را علاوهبر قهوه با میوه و سسهای میوهای هم تهیه میکنند، مانند تیرامیسو موز، توت فرنگی و... . تیرامیسو توت فرنگی و لیمو نوعی تیرامیسو میوهای جذاب و خوشمزه است که عطر و طعم فوقالعاده ای دارد و بهترین انتخاب برای مهمانی و جشنها است. اگر دوست دارید این تیرامیسو خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه تیرامیسو توت فرنگی و لیمو همراه ما باشید.
مواد لازم
شکر: 70 گرم
زست لیمو ترش: 1 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ: 4 عدد
آب لیموترش: 3 قاشق غذاخوری
پنیر ماسکارپونه یا لبنه: 400 گرم
خامه فرم گرفته قنادی: 200 گرم
بیسکوییت لیدی فینگر: 2 بسته
توت فرنگی: 20 عدد
مواد لازم برای تهیه شربت توت فرنگی
توت فرنگی تازه و خرد شده: 300 گرم
شکر: 200 گرم
لیمو ترش بزرگ: 2 عدد
طرز تهیه
برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا توت فرنگیهای خرد شده را همراه با شکر داخل یک کاسه مناسب بریزید. ابتدا پوست لیموترشها را رنده کنید و بعد آب هر دو لیمو ترش را بگیرید و همراه با رنده پوست لیمو ترش به ترکیب توت فرنگی و شکر اضافه کنید. درب ظرف را ببندید و ظرف را به مدت 24 ساعت داخل یخچال بگذارید تا توت فرنگی حسابی آب بیندازید. برای درست کردن کرم توت فرنگی ابتدا شکر و زست لیمو ترش را با هم مخلوط کنید و هم بزنید، سپس زردههای تخم مرغ را اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا حسابی با هم مخلوط شوند.
حالا پنیر خامهای و آب لیمو ترش را اضافه کنید و هم بزنید و بعد خامه فرم گرفته قنادی را داخل مواد بریزید و خوب مواد را هم بزنید. ظرف توت فرنگی را از یخچال خارج کنید و توت فرنگیها را از صافی رد کنید تا شربت جدا شود. بیسکوییتهای لیدی فینگر را یکی یکی داخل شربت بزنید و توی ظرف موردنظرتان بچینید. حالا یک لایه کرم روی بیسکوییتها بریزید و توت فرنگی تازه را که خرد کردهاید، روی کرم بچینید و دوباره یک لایه بیسکوییت لیدی فینگر که داخل شربت غلتاندهاید، روی کرم بچینید و دوباره توت فرنگی و این کار را تا جایی ادامه بدهید تا مواد تمام شود. لایه رویی باید کرم باشد و روی کرم، توت فرنگی بچینید. ظرف دسر را به مدت 5 تا 6 ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر جا بیفتد، نوش جان.
نکات مهم
ـ پنیر ماسکارپونه نوعی پنیر خامهای مخصوص است که برای تهیه چیز کیک و دسرهای پنیری از آن استفاده میشود که نمک ندارد و بافت آن برای تهیه کیک و دسر مناسب است. از آنجا که پنیر ماسکارپونه در همه فروشگاههای مواد غذایی در دسترس نیست، میتوانید به جای آن از پنیرهای خامهای معمولی استفاده کنید که کم نمک باشند و همچنین چربی کمتری داشته باشند. پنیر لبنه هم برای تهیه این دسر مناسب است، چون نمک و چربی کمتری دارد.
ـ بیسکوییت لیدی فینگر نوعی بیسکوییت مخصوص برای درست کردن تیرامیسو است که میتوانید آن را به صورت بستهبندی از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید. اگر به این بیسکوییت خاص دسترسی ندارید، میتوانید به جای آن از بیسکوییت پتی پور ساده وانیلی استفاده کنید.
ـ معمولاً برای فرم دادن خامه قنادی گفته میشود که آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با همزن برقی هم بزنید؛ اما همانطور که میدانید، در قنادی خیلی نباید روی این زمانبندیها تمرکز کنید و مهمتر از زمانبندی این است که شما ابزاری را که در اختیار دارید، بشناسید. به عنوان مثال ممکن است که همزن شما یک همزن قوی یا متوسط باشد. مسلماً نتیجهای که در ۱۵ دقیقه با این دو همزن حاصل میشود، متفاوت است. ممکن است با همزن متوسط در ۱۵ دقیقه خامه آماده شود؛ اما همان نتیجه با یک همزن قوی در ۸ دقیقه به دست بیاید. حالا اگر شما قدرت همزنتان را ندانید و با همزن قوی ۱۵ دقیقه خامه را هم بزنید، نهایتاً چیزی که به دست میآید، خامه فرم گرفته نیست. به زمانبندیها توجه کنید؛ اما معیار اصلی باید آشنایی و شناخت ابزار کارتان باشد. در این قسمت طریقه صحیح فرم دادن خامه قنادی را بیان میکنیم.
همیشه وقتی خامه را از لوازم قنادیها تهیه میکنید، بسته به نیازتان آن را در بستههای نیم کیلویی یا یک کیلویی یا کمتر بستهبندی کنید تا وقتی که خواستید از آن استفاده کنید، فقط بسته مورد نیاز را از فریزر خارج کنید. برای شروع کار باید خامه یخ زده را از فریزر خارج کنید و در دمای محیط قرار بدهید تا یخزدایی شود و حالت بستنی پیدا کند. بعد خامه را در کاسه بریزید و همزن را روی دور متوسط قرار بدهید. وقتی یکدست شد، آن را روی دور تند قرار بدهید. خامه وقتی زده شده نیست، براق است؛ اما وقتی شروع به آماده شدن میکند، کمکم رنگ آن مات میشود. وسط کار یک بار همزن را خاموش کنید و با لیسک آرام به صورت دورانی هم بزنید.
خامه را زیر و رو کنید تا خامههای زیر ظرف هم زده شود. برای بهتر فرم گرفتن خامه کاسه حاوی خامه را در ظرف حاوی یخ قرار بدهید و بعد با همزن هم بزنید. علاوهبر مات شدن خامه یکی دیگر از نشانههای خامه فرم گرفته این است که رد پرههای همزن روی آن میافتد. وقتی سر همزن را از داخل ظرف خامه بیرون میآورید، باید خامه داخل آن گیر کرده باشد. وقتی خامه آماده شود، اگر ظرف را برعکس کنید، بیرون نمیریزد. وقتی خامه آماده شد، آن را زیاد هم نزنید. خامه را هربار به اندازه نیازتان فرم دهید، چون بعد از یک بار فرمدهی دیگر نمیتوانید برای تزیین کیک یا دسرها از آن استفاده کنید.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 28,مه,2025